L’HORA DEL CONTE

UN GAT AVENTURER, LA FOSCOR I UN TEATRE D’OMBRES

Hem fet conversa sobre el conte i els gats: Com hi veu un gat de nit? Com són les pàgines on ens ensenyen com ho veu tot el gat? Quan surt a viure aventures el nostre protagonista? Tothom dorm de nit? (parlem sobre els animals diürns i els nocturns).

També hem presentat el teatre d’ombres: Què és? Per què necessitem un llum (focus)? Què passa si posem coses davant d’aquest llum? (Fem proves amb les mans o amb altres elements). Com es veu a la pantalla del teatre? Juguem per parelles amb les siluetes dels animals que tenim.

Aquesta experiència ens permet gaudir de la foscor d’una manera lúdica i emocionant, lluny de sentir-ho com una situació angoixant o desagradable. Ja que tenir por no és res dolent i parlar-ne o executar activitats divertides ens ajuda a relativitzar-ho. Hem tractat una emoció molt comuna en aquestes edats, la por a la foscor.

Finalment hem preguntat: Us ha agradat el conte? Us ha agradat explicar-lo enmig de la foscor? Heu passat por?

La foscor ens permet fer coses divertides com jugar i experimentar.

TROBAREU IMATGES DE LA SESSIÓ AL DRIVE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *